Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL) ενέκρινε τη νέα ονομασία “Ευρωπαϊκές Λίγκες” και την εταιρική της ταυτότητα.

Η Διακήρυξη Αρχών των Ευρωπαϊκών Λιγκών επιβεβαιώνει τη δέσμευση για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου.

Η απόφαση της αλλαγής της ονομασίας της EPFL, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών, σε European LeaguesΕυρωπαϊκές Λίγκες, λήφθηκε στη Γενική Συνέλευση του θεσμικού φορέα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο, στις 6 Απριλίου 2018.

Πέραν της αλλαγής της ονομασίας και της εταιρικής ταυτότητας, οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, οι οποίες εκπροσωπούν 32 ποδοσφαιρικές Λίγκες σε 25 χώρες, ενέκριναν τη νέα Διακήρυξη Αρχών, η οποία επιβεβαιώνει και καθορίζει τη δέσμευση των Λιγκών για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου.

Ως η “φωνή” των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρκών λιγκών, οι οποίες διοργανώνουν περισσότερους από 450 αγώνες κάθε αγωνιστική, η Διακήρυξη Αρχών καθορίζει το στόχο των Ευρωπαϊκών Λιγκών, ο οποίος είναι να “να βελτιώσει και να διαφυλάξει την ανταγωνιστική ισορροπία στις διοργανώσεις των επαγγελματικών λιγκών, με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου, των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και των ομάδων”.

Ο στόχος αυτός υπογραμμίζεται με την πεποίθηση πως “όλες οι ομάδες, όχι μόνο λίγες, οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο”.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Λιγκών Lars Christer Olsson  σημείωσε ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι αλλαγές και να επαναδιατυπωθούν με σαφή τρόπο οι Αρχές και οι στόχοι των Ευρωπαϊκών Λιγκών:

“Το αρκτικόλεξο “EPFL” ήταν κάπως δύσχρηστο και δεν αντικατόπτριζε το DNA μας ως διοργανωτών πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου η αλλαγή της ονομασίας σε “Ευρωπαϊκές Λίγκες” ήταν απολύτως λογική και για εμάς, αλλά και για την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η διαδικασία αλλαγής της ονομασίας και της εταιρικής ταυτότητας μας έδωσε την ευκαιρία να καθορίσουμε ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Όλα τα μέλη μας συνυπέγραψαν τη Διακήρυξη Αρχών.

Η βελτίωση και η διαφύλαξη της ανταγωνιστικής ισορροπίας στις διοργανώσεις των επαγγελματικών λιγκών, με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου, των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και των ομάδων, αποτελεί τον πυρήνα της ταυτότητάς μας. Θεωρούμε ότι όλες οι ομάδες, όχι μόνο λίγες, οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Αποτελεί πάγια θέση μας το γεγονός ότι όσο περισσότερα χρήματα δίνονται σε ένα μικρό αριθμό κορυφαίων συλλόγων, η ανταγωνιστική ισορροπία απειλείται όσο ποτέ άλλοτε. Δεν είναι θετικό για τις Λίγκες μας, δεν είναι θετικό για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ομάδων και σίγουρα δεν είναι θετικό για τους φιλάθλους.

Τι θα κάνουμε γι αυτό; Στη Διακήρυξη Αρχών, επισημάναμε τρία ζητήματα:  

Την εφαρμογή των αρχών της Χρηστής Διοίκησης στο ποδόσφαιρο, ώστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη φήμη του αθλήματος.

Την ουσία της Αθλητικής Αξίας και της αθλητικής ικανότητας ως αποφασιστικών παραγόντων για τη νίκη ή την ήττα, όπου απροσδόκητα αποτελέσματα είναι πιθανά, όπου ο ενθουσιασμός και το πάθος για τους φιλάθλους βρίσκεται στη δυνατότητα να κερδίσει η ομάδα τους.

Την αρχή της Αλληλεγγύης, ένα οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον με πιο δίκαιη κατανομή των εσόδων ως απαραίτητο μέσο για τη διεύρυνση των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων με το μέγιστο δυνατό αριθμό λιγκών και συλλόγων, το οποίο με τη σειρά του τονώνει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνικό επίπεδο και στα τμήματα υποδομών.

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη δίκαιη κατανομή των εσόδων, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι οι πλούσιες ομάδες γίνονται ακόμα πλουσιότερες και αυτό πρέπει να σταματήσει.”

 

Η Διακήρυξη Αρχών των Ευρωπαϊκών Λιγκών

ΕΙΜΑΣΤΕ

Η φωνή των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών λιγκών της Ευρώπης.

Κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνουμε περισσότερους από 450 ποδοσφαιρικούς αγώνες και προσφέρουμε χαρά στους φιλάθλους και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα, στηρίζοντας το πάθος των φιλάθλων για την ομάδα τους στην αγαπημένη τους διοργάνωση.

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστική ισορροπία στις διοργανώσεις των επαγγελματικών λιγκών, με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου, των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και των ομάδων.

Θεωρούμε ότι όλες οι ομάδες, όχι μόνο λίγες, οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο

Έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε αυτό το όραμα και τη φιλοδοξία ζωντανά, εκ μέρους των ομάδων και των φιλάθλων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Την εφαρμογή των αρχών της Χρηστής Διοίκησης στο ποδόσφαιρο, ώστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη φήμη του αθλήματος.

Την ουσία της Αθλητικής Αξίας και της αθλητικής ικανότητας ως αποφασιστικών παραγόντων για τη νίκη ή την ήττα, όπου απροσδόκητα αποτελέσματα είναι πιθανά, όπου ο ενθουσιασμός και το πάθος για τους φιλάθλους βρίσκεται στη δυνατότητα να κερδίσει η ομάδα τους.

Την αρχή της Αλληλεγγύης, ένα οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον με πιο δίκαιη κατανομή των εσόδων ως απαραίτητο μέσο για τη διεύρυνση των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων με το μέγιστο δυνατό αριθμό λιγκών και συλλόγων, το οποίο με τη σειρά του τονώνει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνικό επίπεδο και στα τμήματα υποδομών.

Πέραν της αλλαγής της ονομασίας, οι Ευρωπαϊκές Λίγκες αποκτούν πλέον και τη νέα ιστοσελίδα
www.europeanleagues.com